THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Q & A (част трета)

Q & A (част трета)
BG1 от 2

Привет, мракобесни.
Днес в рубриката отговарям на два от въпросите ви, които взаимно се допълват.

Първият е „Колко посетители има в сайта месечно?“.
Разбирам, че за някои от вас това е много интересно (и на мен ми беше любопитно през първите години), затова прилагам директно снимка на екрана от статистиките.

На снимката е показан резултатът от 31-ви май до 30-ти юни тази година, снета преди малко.

 

Пролетта и лятото са доста слаби периоди (нека не забравяме насочеността на сайта),  докато през края на есента и зимата e доста по-различно – блек  метълът се раздвижва, а с това и всичко свързано с него.
Честно казано – учудена съм, че виждам  8 хиляди човека (уникални IP адреси) за юни,  тъй като миналата
година блокирах трафика от няколко държави, в това число Русия и някои части на Китай – имаше многократни хакерски атаки срещу  сайта и прецених, че това е най-добрата мярка за конкретната ситуация.

Накратко казано – трафикът е силно ограничен, има и защита срещу ботове, т.е. цифрите са съвсем реални.
Определено ме радва да видя, че наоколо има с няколко хиляди човека повече отпреди – добре дошли сте всички.

В добавка към този въпрос Hans попита и коя версия е по-посещавана, българската или английската. Истината е, че сайтът има само БЪЛГАРСКА версия. Единствено конкретни статии превеждам на английски – това обикновено са ревютата на албуми (все пак искам музикантите и феновете им от всички държави да могат да разберат какво съм написала с адекватен превод), интервютата и материали като този, които са информативни за самия сайт.

Ето и откъде е посещаван сайтът най-много през последните 30 дни като географски локации:

И през последните 24 часа:

 

Благодаря, че ме подсетихте  да погледна отново цифрите. Колкото и да са ми скучни, прогресът от десетина посетителя месечно до 8 000 + е доста дълъг и изцяло неутъпкан път, и си заслужава да бъде отпразнуван (което изцяло подканвам и вие да направите заедно с мен днес, защото мястото е и ваше).

Хубаво изкарване на почивните дни! Много топъл мрак, красота и хубава музика ви желая. (:

 

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
3 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hellfire
10 месеца 🔥

Ще има наздравица по повода

Б.М.А.
10 месеца 🔥

Поздравления за успеха!

Мирослав-Velzevul666
10 месеца 🔥

Поздравления за Успеха! Една шантава идея имам,а тя е следната… Да издадеш в АДСКИ ЛИМИТИРАН ТИРАЖ някои от статиите от сайта в книга.Книга която освен хронологията в развитието на сайта да има и раздел в който да бъдат публикувани и статии или част от такива които не са намерили място в The Void Journal.Книга която хем да е като алманах на ЖУРНАЛА ДО СЕГА,но в същото време да носи и онзи шепнещо чаровен копнеж който имаше по време на фензиновете… Да е с черна кожена подвързия,ръчна изработка…Номерирана ръчно… Общо взето нещо като Кодекс Гигас…На мрачният,но и в същото време по… Прочети целия коментар »

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.