THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Abigor : Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)

Стрийм: Abigor : Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)

Австрийската блек метъл банда Abigor издаде дванадесетия си дългосвирещ албум, „Totschläger (A Saintslayer’s Songbook)“ чрез лейбъла World Terror Committee, като дисковете и плочите са пуснати в продажба ТУК.

„Totschläger“ не е точно „Nachthymnen part II“, но въпреки това има много величествени моменти. Ако трябва да бъдат представени повече референции, някой слушатели биха направили връзката с „Orkblut“ по някои елементи, докато в други части неизменно съществува странната и неземна атмосфера на “Opus IV”.
Не се притеснявайте, това е същият развит и добре функциониращ състав, който създаде мощния звук на „Leytmotif Luzifer“ и може би това е най-добрия начин съвсем повърхностно да бъде описан Totschläger (A Saintslayer’s Songbook) – смесица от цялостта на Leytmotif , модерен блек метъл с прецизни рифове, обединени с настроението, духа и понякога дори аранжиментите и инструментала на най-значимите творби на Abigor от 90-те години.

Атмосферата, уловена в това ново издание, се разтваря пред апокалиптичния мрак, който съвременният блек метъл все повече и повече въплъщава, за да позволи на онези влияния от 80-те, които почти са били погребани през 90-те – било то мелодичната китара или биткаджийски мотиви, които винаги са присъствали по онова време. По този начин, целият широк спектър някога предлаган от блек метъла през 90-те години, възкръсва в „Totschläger“. Рифово базирана тежест, като в „Gomhorra Rising“ например, (куплетите са композирани като поклон пред установения от Euronymous стил ), бавни меланхолични химни като „Guiding The Nameless“ или ултрабързата и разрушителна „Terrorkommando Eligos“ – песен, която връща всеки самопровъзгласил се „Panzerführer“ в началното училище.

Модерните симфонични елементи и оркестрални семпли са целенасочено са избягвани, като вместо това олдскуул клавири връщат онова древно блек метъл усещане, като в песните „Orkblut“ и „Tartaros Tides“ се усещат дори пауър метъл влияния и бъдете сигурни, комплексната, неподправена, прогресивна сила на Abigor пламти ярко във всеки един момент.

Коронуван от многообразният или по-скоро , безбройните гласове на Silenius, който отново се намира в неоспорима форма, албумът ни представя рефрени и напомнящи химн припеви, никога досега представени по този начин.

С толкова много “ортодоксални” групи, експлоатиращи наследството на Каин, ABIGOR признават, че винаги са се колебаели да използват името на първия убиец в предишните си творби, но в момента чувстват, че е неизбежно. Патронът на албума се разкрива пред света не като някой друг, а точно като ужасяващия убиец, въплъщавайки продължаващата тематична нишка и комбинирайки различните теми на песните до една фигура – бащата на архаичното насилие, синът на непрекъснато бушуващия бунт, божествената фигура, разкъсваща веригите, посветена на сатанинските добродетели и забранените пътища. Той представлява отказът да се поклоним и да подтиснем импулса и инстинкта и в тази традиция трябва да забраним всякакъв страх от последствия, тъй като за онези, които се борят, се отваря блестящ свят. Ако трябва да се разлее кръв, ще се разлее. В крайна сметка блек метълът е все още радикална форма на изкуството и завинаги ще бъде.

В този дух, Abigor са сами в начинанието си и в опозиция на всеки, който се опитва да монополизира или представя по погрешен начин знаменосеца от Елигос. Опити, които биват постоянно преследвани, тъй като Abigor не се прекланя пред никой и не крачи за нищо различно от своите собствени убеждения и ценности. Всеки, който досега не е привикнал с тях, както и с религиозния и идеологичен фундамент като цяло, ще намери текстовете принтирани в достта подробната книжка от 20 страници. Основната тема в албума може да бъде прочетена в текста към песента „Orkblut (Sieg Or Tod)“:
„Когато бъде завършено цялото преклонение, когато всички свещи изгорят, отново настъпва време да сграбчим нож и меч.“

Съдържание на албума:

1.Gomorrha Rising – Nightside Rebellion 06:40
2.Silent Towers, Screaming Tombs 05:56
3.Orkblut (Sieg oder Tod) 05:27
4.The Saint Of Murder 05:20
5.Scarlet Suite For The Devil 05:43
6.La Plus Longue Nuit Du Diable – Guiding The Nameless 06:29
7.Tartaros Tides 04:14
8.Flood Of Wrath 04:56
9.Terrorkommando Eligos 06:18

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.